Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca del Carmel recomana… El desconcierto

31 octubre 2011 Sense Comentaris

El desconcierto/Jorge de Cominges. Barcelona, Seix Barral,2009

Jorge de Cominges ens presenta a El desconcierto la història d’Ana, una jove de l’alta burgesia barcelonina que es troba insatisfeta amb la seva vida.

La família d’Ana està composta de Clara, la seva germana, que és el seu exemple a seguir fins que es casa; Maria, la seva mare, que està més preocupada per les aparences que en altra cosa; i, finalment, el pare, que és una persona religiosa i conservadora. La novel·la abasta l’evolució d’Ana des de finals del franquisme fins l’arribada de la democràcia i dins de les seves vivències es trobarà amb molts canvis: els seus estudis d’economia abandonats per intentar ser actriu, la seva aproximació a idees progressistes enfront del conservadorisme de la seva família i molts dels seus amics, la necessitat d’aprendre català amb l’arribada de la democràcia i la seva frustració per no aconseguir una parella estable, tot i tenir moltes relacions. Els escenaris de la novel·la transcorren bàsicament entre Ciutat Vella i Sarrià-Sant Gervasi.

En definitiva, es tracta d’una novel·la curta, escrita principalment en primera persona on a partir de la història d’una jove burgesa desencantada amb el seu origen social i desorientada amb les seves vivències se’ns explica una visió de la transició.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.