Inici » Activitats, Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novetat

La Biblioteca del Carmel recomana …Sagnier Arquitecte 1858-1931

28 octubre 2011 Sense Comentaris

De tant en tant ens agrada fer recomanacions d’exposicions o esdeveniments culturals que passen en la nostra ciutat comtal. En aquesta ocasió Caixa Fòrum ha preparat una magnífica exposició de l’arquitecte SAGNIER, sota el títol  La ciutat de Sagnier: Modernista,eclèctica i monumental on recrea el món de la burgesia barcelonina  i presenta la seva àmplia arquitectura. Fins el 8 de gener.

Però allò que volem també destacar des d’aquí la biblioteca és el magnific llibre d’arquitectura que disposem, Sagnier arquitecte : Barcelona, 1858-1931. Llibre de gran format , amb 681 pàgines il.lustrades i  35 cm de llarg. L’edició d’aquesta publicació té l’objectiu de rescatar per a la història de l’arquitectutra barcelonina la figura d’Enric Sagnier. És ben segur l’arquitecte que més ha construït en la nostra ciutat, particularment a l’Eixample.

És autor d’alguns dels edificis públics més significatius, entre ells la Duana, el Palau de Justícia o el Temple del Tibidabo a més de vivendes, esglésies i fàbriques.

Arrel d’aquesta exposició és un bon moment per treure la llum el treball de Sagnier i passejar-nos inaugurada la tardor entre aquest gran llegat arquitectònic.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.