Inici » Activitats, Destacat, Poesia

Poesia i Guerra Civil

20 octubre 2011 Sense Comentaris

Aquest any es compleixen 75 anys de la mort del poeta Federico García Lorca, i de l’inici de la Guerra Civil Espanyola. Per a commemorar la figura de Lorca, assassinat durant el conflicte, i el paper de la poesia durant la Guerra Civil, la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda ha preparat una exposició  “Poesia i Guerra Civil” i diverses activitats entorn la poesia de Lorca.

La present exposició que tindrà lloc del 24 d’octubre al 25 de novembre fa un recorregut per la vida dels poetes dels dos bàndols ideològics: el republicà (amb la presència de poetes catalans i espanyols) i el nacional, així com també es fa esment d’alguns dels poetes estrangers que van viure o participar fins i tot com a combatents durant el conflicte armat. També reunirà poemaris dels diferents autors.

Dins l’apartat dedicat a Lorca hi trobareu un dossier de premsa amb una selecció d’articles apareguts a la premsa el darrer any al voltant de la seva vida i obra.

Aquí teniu la guia de lectura que hem preparat sobre Federico García Lorca i la guia sobre l’exposició “Poesia i guerra civil”.

Hem preparat dos activitats per al novembre que complementen la present exposició.

La primera tindrà lloc el dijous 17 de novembre a les 19 hores a la sala d’actes de la biblioteca i porta el nom de “La mirada de Lorca”: un recital de poemes i textos a càrrec de Gemma Reguant (veu) i Anna Alemany (piano) amb música de Granados, Falla, Albéniz, etc.

La segona activitat, serà pels més petits (sala infantil), el proper dimarts 22 de novembre a les 18 hores, “Un petit viatge amb Lorca”: recorregut poètic-musical per l’obra lorquiana a través de poemes musicats, danses i joc.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.