Inici » Autor del mes, Destacat, Poesia

Autor del mes: Paul Verlaine (3a part)

13 octubre 2011 Sense Comentaris

Continuem parlant de Paul Verlaine.

A partir d’aquest moment la seva existència està plena de trabalsos emocionals que li donaran nous aspectes poètics a la seva obra; viurà en una constant alternància entre el fervor religiós i la vida bohèmia i miserable. Això es trasllada també a la seva obra, escriu llibres sencers de temàtica religiosa i alhora,en alguns altres parla de forma gairebé brutal de les contradiccions morals que li pertorben.

L’any 1883 publica a la revista Lutèce la primera sèrie dels “poetes maleïts”, per la qual va començar a ser famós;els poetes del simbolisme i els decadentistes el tracten com un mestre i precursor.

A partir del 1887 comença el seu declivi i les seves produccions literàries són merament comercials. Mor alcoholitzat el 1896 als 52 anys.

La novetat de Verlaine i d’altres simbolistes consisteix en el descobriment que les emocions i els sentiments es transmeten millor provocant-los que no pas expressant-los. La influència de Verlaine, no només en poetes francesos, és inqüestionable.

Algunes de les obres de Paul Verlaine a les biblioteques de Barcelona:

Antologia Poética. Barcelona: Ediciones 29, 2000

La Buena canción; Romanza sin palabras; Sensatez. Madrid: Cátedra, 1991

Los poetas malditos. Barcelona: Icaria, 1991

Poemas. Madrid: Nórdica Libros, 2008

Poesia. Madrid: Visor, 1996

Trenta y seis sonetos. Madrid: Hyperion,  2001

Recursos en línia

http://www.ojosdepapel.com/Index.aspx?blog=1184

http://www.epdlp.com/escritor.php?id=2401

http://poesie.webnet.fr/lesgrandsclassiques/poemes/paul_verlaine/index.html


Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.