Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca del Carmel recomana… Negres tempestes

30 setembre 2011 Sense Comentaris

Negres tempestes/Teresa Solana. Barcelona: La Magrana, 2010

L’assassinat d’un catedràtic d’Història que està emparentat amb una família de l’alta burgesia barcelonina, fa que s’engeguin les alarmes dels alts càrrecs de la policia i assignin el cas a la sotsinspectora Forester.
Amb la dificultat afegida que el mort no tenia enemics coneguts, la manca de testimonis i de proves físiques, la detectiu haurà de posar en pràctica la seva formació com a antropòloga i les seves dots pel que fa a les relacions socials.

Negres tempestes de Teresa Solana és la primera aventura de la sotsinspectora dels Mossos d’Esquadra, Norma Forester. I dic la primera perquè el fet que l’obra hagi rebut el III Premi Crims de Tinta i la bona acollida que ha tingut entre els lectors, presagia que la detectiu romandrà activa entre les pàgines de la novel·la negra per un bon temps.

Els lectors es trobaran amb una obra clàssica del gènere negre, pel que fa a la investigació i a la figura del policia/detectiu, però amb l’afegit que l’autora ha creat una família prou excèntrica perquè la vida personal de la protagonista sigui prou entretinguda: un marit que és metge forense, una filla okupa, un ex que s’ha fet homosexual i que també és el seu cunyat, una mare hippy i una tieta monja de clausura més que aficionada a la informàtica. Tot aquest acompanyament coral fa molt més entretingudes les vicisituds de la detectiu a l’hora de conciliar la seva vida laboral, amb la pressió que suposa resoldre ràpid i bé el cas encomanat, amb la vida familiar.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.