Inici » Autor del mes, Destacat, Novetat, Poesia

Autor del mes: Paul Verlaine (2a part)

11 octubre 2011 Sense Comentaris

Seguim parlant de Paul Verlaine. Els esdeveniments de la Comuna el 1871 i la seva amistat amb Arthur Rimbaud van desequilibrar la seva vida i va abandonar a la seva dona i al seu fill per iniciar  una relació amb Rimbaud marxant a Anglaterra i posteriorment a Bèlgica. La relació va acabar quan al 1873 després de ferir d’un tret a Rimbaud en una disputa als carrers de Brussel.les, va ser condemnat a 2 anys de presó; allà es convertirà al catolicisme. D’aquesta etapa és la seva obra “Romanzas sin palabras” (basada en la seva relació amb Rimbaud) és amb aquesta obra on el seu simbolisme comença a consolidar-se i on el llenguatge musical forma una part fonamental. En sortir de la presó es trasllada a Anglaterra on farà de professor i posteriorment a Paris.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.