Inici » Autor del mes, Destacat, Poesia

Autor del mes: Paul Verlaine (1a part)

6 octubre 2011 Sense Comentaris

Paul Verlaine, un dels principals representants del simbolisme, va néixer a Metz (França) l’any 1844 i va morir a Paris el 1896. El seu pare era oficial de l’exèrcit i la seva mare procedia d’una familia de terratinents. La seva família es trasllada a Paris el 1851 on va realitzar els seus estudis al liceu Bonaparte. Va iniciar estudis de dret i va arribar a treballar a l’ajuntament.

A partir de 1860 comença a freqüentar els cafés i els salons literaris on coincideix amb poetes parnasians com Leconte de Lisle. Les seves primeres obres “Poemas saturnianos” de 1866 i “Fiestas Galantes” de 1869 es caracteritzen pel seu antiromanticisme propi del corrent parnasià, on els aspectes tènics dels versos estàn per sobre dels sentiments.

Al 1870 es casa amb Mathilde Mauté a qui li va escriure “La Buena Canción”, versos íntims i senzills.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.