Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca del Carmel recomana… Emulsió de ferro

7 octubre 2011 Sense Comentaris

Emulsió de ferro/Sebastià Jovani. Barcelona: La Magrana,2009

Emulsió de ferro és la primera novel·la de Sebastià Jovani amb la qual va guanyar l’any 2010 el premi Brigada 21 a la millor novel·la en català.

El llibre comença quan l’any 1976 el gitano Galileo Matias troba accidentalment el cadàver d’un estranger, juntament amb unes cintes de casette. El cas s’encarrega al comissari Leónidas Viñes, nostàlgic del franquisme, que treballarà amb la tesi que es tracta d’un assumpte de drogues, cosa que aprofita per netejar el barri de gent que considera indesitjable. El detectiu Víctor Neige que també treballa de músic vol descobrir que s’amaga al darrere d’aquesta mort per reduir les conseqüències de l’actuació policial.

La novel·la es situa bàsicament al barri de Gràcia, i sobretot explora la Gràcia gitana i l’underground. Altres escenaris són el Poblenou, Hostafranchs i Berlín. Es reflecteix una època en la qual comença la transició, però encara no s’acabava de deixar enrere el franquisme. Cal destacar l’ús del català gitano, l’alemany i el castellà segons el personatge, tot i que la novel·la està escrita en català.

En definitiva, es tracta d’una novel·la negra emocionant que descriu molt bé el barri de Gràcia i els inicis de la transició.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.