Inici » Destacat, Novetat, Poesia

La biblioteca Mercè Rodoreda recomana

25 agost 2011 Sense Comentaris

Leveroni, Rosa. Obra poètica completa. Girona : CCG, 2010

Poetessa, narradora i bibliotecària Rosa Leveroni Valls va néixer a Barcelona l’1 d’abril de 1910. Leveroni va ser una de les figures més rellevants de l’anomenada generació perduda catalana, juntament amb Salvador Espriu, Joan Vinyoli o Joan Triadú entre altres. La seva visió del món, sorgeix d’una veu poètica heretada d’una cultura, tradició i llengua, si bé es deixa sentir amb una originalitat destacada.

L’any passat i coincidint amb el centenari del seu naixement, va sortir publicada la seva Obra poètica completa.Aquest volum recull els tres poemaris que Leveroni va publicar en vida i que són: Epigrames i cançons, Presència i record i Poesia. A més a més, també inclou una abundant selecció de poemes inèdits que van aparèixer després de la seva mort, així com traduccions i diversos textos sobre poesia escrits per l’autora.

A la seva poesia hi són presents diversos eixos fonamentals: l’amor, gairebé sempre dissortat, la solitud, la tristesa, el pas del temps,el desig de copsar el misteri de la natura per fondre’s amb ella…, sentiments continguts i objectivats gràcies a la disciplina del vers.

La veu poètica de Leveroni és personal i femenina, amb una sensibilitat molt marcada ens parla d’allò que és fonamental en la seva obra: l’experiència de la vida, de l’amor i de la mort.

Us deixo uns versos del seu llibre Presència i record.

El teu record, com una brisa dolça,

revé cada matí i m’acompanya

donant-me un dia clar, com aleshores

quan eres vora meu i m’estimaves.


Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.