Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca del Carmel recomana… El convit

23 setembre 2011 Sense Comentaris

Un cop superada la sorpresa dels Forest davant la targeta on el comissari Carpentier els convidava a sopar, tot semblava que podria ser una vetllada de compromís però més o menys tranquil·la. Els Forest, una família de la burgesia catalana de tota la vida,  volien implorar per la llibertat i absolució del consell de guerra al que estava sotmès el seu fill anarquista.

La realitat va ser un altra, el convit començà amb un petit concert, on els fills del policia agraciaren als convidats amb fragments de l’òpera Lohengrin. Després d’un seguit de ironies, rialles i compliments absurds, que incomodaven el convidats, van passar al saló on es serviria el sopar.

Durant l’àpat, l’atmosfera ja prou carregada per la sentor d’espècies portades de l’Àfrica i la foscor premeditada del menjador, cada cop és feia més espessa i carregada. Els plats preparats per a l’ocasió eren  molt especials, els Forest se’ls menjaren fent el cor fort i només fent alguna pregunta per educació.

A l’hora del cafè, tot va esdevenir molt ràpid. L’objectiu del convit va prendre forma i el comissari posà en marxa la segona part del seu pla amb una perversitat suprema que deixà als Forest en un estat on no hi cabia cap engruna de lògica.

 Pairolí, Miquel (1955-2011). El convit.  Barcelona : La Campana, 1998. Toc de ficció, 18

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.