Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat, Novetats bibliogràfiques

La Biblioteca del Carmel recomana… Barcelona on the rocks

26 setembre 2011 Sense Comentaris

Fernando Muñiz i Sergio Fidalgo ens presenten a Barcelona on the rocks  una relació de bars peculiars per diferents motius segons el seu parer i deixen de banda cadenes comercials, bars per turistes i bars de disseny.

El llibre porta  com introducció les cites de dues cançons de Los Rapidos i Antonio Machin, un pròleg i es divideix en 14 capítols, que acaben amb un recull de fotos singulars de bars que no sempre estan comentats. Així els autors ens parlen de cellers, bars futboleros, de fans de Camaron de la Isla, amb arrels regionals, amb misteri, evocadors d’altres països, amb vincles polítics, de nom graciós, ocellaires, en perill d’extinció, musicals i sense glamour. Finalment, quatre polítics municipals ens mostraran el seu bar favorit.

El to del llibre és desenfadat i irònic i ens explica històries del bar, dels propietaris o de gent que hi ha deixat emprenta, moltes anècdotes i aspectes del menjar i la decoració. També hi ha famosos que ens expliquen la seva vinculació amb el bar.

Es troba a faltar un índex on s’ordenin els bars per ordre alfabètic o per zona. Tanmateix, Barcelona on the rocks és una gran iniciativa, ja que els autors han recorregut moltes zones de Barcelona i han fet les seves rutes per llocs dels quals no es parla molt als llibres que parlen de la ciutat com és el cas del Carmel i Nou Barris.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.