Inici » Activitats, Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General

La biblioteca del Carmel recomana…fotografies de Barcelona de Josep Brangulí

5 setembre 2011 Sense Comentaris

Si ara fa un parell de setmanes un recomanàvem  l’exposició de la Fundació Colectania  sobre el treball de Joan Colom, ara us volem parlar d’una altra exposició de fotografies meravellosa a  Barcelona,  parlem del  treball del fotoperiodista  Josep Brangulí exhibit en el CCCB. Exposició “Brangulí. Barcelona 1909-1945”. Del 8 juny 2011 al 23 octubre 2011.

L’exposició està produïda per la Fundación Telefònica en col.laboració amb l’Arxiu Nacional de Catalunya.  L’any 1992 l’arxiu fotogràfic de Brangulí va ingressar en l’Arxiu Nacional de Catalunya. El conjunt estava  format per  prop d’un mil.lió de fotografies  on seran catalogades, conservades i difoses .Gràcies a aquest tractament podem gaudir avui d’aquesta mostra.

Brangulí, nascut a Hospitalet el 1879, es l’iniciador d’una saga de fotògrafs. Amb l’exposició que hi ha actualment al CCCB i el llibre-catàleg que tenim a la biblioteca del Carmel  podem apreciar una mostra composada per unes trecentres fotografies que abarca  del 1909 al 1945.

La seva obra es desenvolupa a Catalunya i majoritàriament a Barcelona. No només va ser un fotoperiodista sinó que va fer un extens treball com fotògraf industrial, del comerç i l’arquitectura. Per exemple , a través de les seves fotos podem apreciar com descriu el paisatge urbà que es generava amb la gran transformació de Barcelona amb l’obertura de la Via Laietana. o com en l’apartat comercial va fotografiar els diferents esdeveniments de la Fira de Barcelona . És per tant el gran fotògraf que va documentar les principals transformacions de Barcelona en una llarga etapa (1900-1945).

Aqui us penjo algunes fotografies però no us perdeu l’extensa exposició d’impensable qualitat i llenguatge refinat.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.