Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat, Novetats bibliogràfiques

La Biblioteca del Carmel recomana… Drakcelona

22 juliol 2011 Sense Comentaris

500 dracs són els que trobareu al llibre Drakcelona del fotògraf Josep Martínez. El llibre és el resultat d’un espectacular projecte que es va plantejar aquest fotògraf quan va traslladar-se a Barcelona, anar recopilant tots els dracs que trobés per la ciutat. N’hi ha per a tots els gustos: grans, petits, amenaçadors, d’altres que semblen petites sargantanes… Els seus hàbitats són d’allò més diversos: balcons, llums, baranes o terrats, i les formes, textures i materials van des de la pedra, la forja i la fusta al trencadís i els mosaics.

Segur que alguns dels dracs els teniu molt vistos, com el famós drac xinès de la Casa dels Paraigües de la Rambla o la gran estructura draconiana del parc de l’Espanya Industrial, però d’altres estan més amagats o potser no us hi havíeu fixat com les quatre femelles de drac representades a la pastisseria Foix de Sarrià.

Us convidem a endur-vos aquest llibre en préstec i a seguir les 12 rutes que ens proposa l’autor per buscar i caçar el que sembla que ja és l’animal barceloní per excel·lència, el drac.

MARTÍNEZ, Josep. Drakcelona. Tarragona: Arola, 2011.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.