Inici » Destacat, Novetat, Poesia

A l’estiu…Poesia recitada!

9 agost 2011 Sense Comentaris

Ara que ens trobem al bell mig de l’estiu i la calor apreta fort, us fem una proposta per a gaudir de les llargues tardes estiuenques: ja sigui prop del mar, a la muntanya o a ciutat, busqueu un lloc fresc i tranquil i deixeu transcórrer les hores, tot escoltant poesia recitada.

A la biblioteca podeu trobar diferents cd’s amb enregistraments de poesia recitada, però també a internet  existeix un bon grapat de pàgines web dedicades a la poesia en format sonor, a vegades amb el valor afegit de ser recitades pels mateixos autors.

Us oferim un petita tria de llocs a internet on podeu escoltar poesia en diferents idiomes.

En català:

Càtedra Màrius Torres: La Fonoteca del Corpus Literari Digital vol contribuir a preservar aquella part del patrimoni fonogràfic català vinculat amb la literatura. Ofereix, així, l’audició d’enregistraments de les veus d’escriptors catalans recitant els seus textos, fent al·locucions, etc.

Música de poetes: 100 poemes musicats pels millors intèrprets catalans.

En castellà:

A media voz

Palabra virtual


En anglès:

Poetry Audio Recordings: A Guide to Online Resources: és una guia de recursos en línia d’enregistraments d’àudio de poetes que llegeixen i que parlen de la seva obra. És una de les guies web de la Library of Congress, compilada per Peter Armenti (Digital Reference Specialist).

En francès:

Vive Voix

Multilingües:

Lyrikline.org: és potser el més remarcable. Una plataforma multilingüe (inclou alguns autors catalans) amb els poemes disponibles per llegir i escoltar, tant en l’idioma original com en diverses traduccions. Com ells diuen: “un concert de versos en les veus i llengües dels autors”. Traduït en números són 480 poetes i 4800 poemes en 49 llengües. Més de 5200 traduccions en 44 llengües.

UBUwebsound: La secció de So d’UbuWeb es va iniciar amb poesia, però ha acabat per incloure tots els tipus d’art experimental (dadaisme, futurisme,  experiments literaris de començament dels s. XX, i molt més). Ideal si voleu explorar.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.