Inici » Autor del mes, Destacat, Poesia

Autor del mes: Montserrat Abelló (3a part)

21 juliol 2011 Sense Comentaris

Continuem parlant de Montserrat Abelló. L’any 2007 rep el premi Cavall Verd-Rafael Jaume per les traduccions de Sylvia Plath. Entre la seva obra poètica destaquem: Foc a les mans (Columna 1990), L’arrel de l’aigua (Edicions de la Guerra 1995), i Dins l’esfera del temps (Proa, tardor de 1998). Tota la seva obra es troba recollida a Al cor de les paraules. Obra poètica 1963-2002 (Proa 2002), on també es recullen els poemes nous Indicis d’altres moments. Aquest llibre va rebre tres importants guardons, el Cavall Verd de poesia 2003, el premi de Cadaqués-Quima Jaume de reconeixement a la creació poètica, 2003, i el premi Lletra d’Or del mateix any.

Montserrat Abelló ha dit  “Per què escric poesia? Diria que, primordialment, pel meu amor a les paraules i al seu significat profund. Des de sempre m’ha fascinat el seu so. La meva mare em deia que de petita jugava a recitar poemes, que m’inventava, sols repetint les noves paraules que anava aprenent. També quan l’estudiar se’m feia pesat, buscava poesies i les aprenia de memòria. Una altra cosa que segurament ha influït en aquest meu amor pel ritme de les paraules és el meu coneixement de l’anglès, molt musical i, fonèticament, amb molts sons similars al català i que, des dels sis anys, després de la nostra estada a Londres, ha estat la meva segona llengua.“

Obres de Montserrat Abelló a les biblioteques de Barcelona:

Antología. Barcelona: Libros de la Frontera, 2005

L’arrel de l’aigua. València, Edicions de la Guerra, 1995

Al cor de les paraules. Obra poètica 1963-2002. Barcelona, Proa, 2002

Dins l’esfera del temps. Barcelona, Proa, 1998

Foc a les mans. Barcelona, Columna, 1990

El fred íntim del silenci. València: Denes, 2008

Memòria de tu i de mi. València: Ed. de la Guerra, 2006

Poemes d’amor: antologia. València: Denes, 2010

Recursos en línia

http://www.escriptors.cat/autors/abellom/

http://lletra.uoc.edu/ca/autor/montserrat-abello

http://premisliteraris.tarragona.cat/abello.html

http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=17251

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.