Inici » Autor del mes, Destacat, Poesia

Autor del mes: Montserrat Abelló (2a part)

14 juliol 2011 Sense Comentaris

Seguim parlant de Montserrat Abelló. El 1960 torna a Barcelona i topa amb la trista realitat del moment. Són anys de nova lluita. Es llicencia en Filologia Anglesa a la Universitat de Barcelona i s’especialitza en l’estudi comparatiu de la fonètica anglesa i catalana i en les seves possibilitats d’aplicació a l’ensenyament. Fa classes d’anglès a l’Escola Massana (1962-1964) i a la Institució Cultural del CIC (1963-1983) i tradueix molt (Agatha Christie, Iris Murdoch, E. M. Forster…). És el moment en què es posa en relació amb el moviment feminista dels anys setanta, en què troba poetes més joves que s’interessen per la seva poesia.

Abelló és autora de vàries antologies de poesia feta per dones, entre les quals destaca Cares a la finestra: vint dones poetes de parla anglesa del segle XX (1993). Al mateix temps descobreix la poeta Sylvia Plath i la seva poesia pren un nou impuls que la porta ja a una escriptura madura i a publicar amb regularitat tant poesia original com traduccions de poetes anglosaxones, de les quals és una introductora important en llengua catalana.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.