Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca del Carmel recomana… Oxford 7

4 juliol 2011 2 Comentaris

Els pilars de la novel·la Oxford 7 són la ciència-ficció, la critica social i el sentit del humor.

El llibre comença l’any 2089 quan al planeta Oxford 7 pateix protestes estudiantils contra la rectora Emily Deckard, que governa amb mà de ferro. Per fer front al sistema, el professor Sirhan Palaiopoulos planeja que Rick Blaine porti a 3 dels seus estudiants, BB, Mam’zelle i Marcuse al astroport de Barcelona. La seva misió és contactar amb Fransisco Asis i donar-li una informació perjudicial per a Deckard.

El futur  presenta una sèrie d’innovacions, i moltes hi són tendents al control social com és el cas de chips subcutanis que contenen informació personal i multes que es poden disparar,  i també hi ha una sèrie de prohibicions com fumar o escoltar musica precomputacional.

A la novel·la Barcelona s’ha expandit i comença a Sant Boi, que és una zona residencial on hi ha un complex del Barça mentre que el centre històric de la ciutat és una zona caotica on manen els antisistema des de la toma de la Boqueria el 2078.

En resum, Pablo Tusset ens presenta a Oxford 7 una distopia, que ens farà riure i pensar a un mateix temps.

A quina biblioteca puc trobar aquest llibre?

2 Comments »

  • Senyor Dolent said:

    Un llibre sorprenent i técnicament molt bo, unes característiques que comencen a ser habituals en Pablo Tusset. Afegir que el llibre està ple d’acudits amb les dèries de l’autor (com el Barça) i amb els noms dels protagonistes: Deckard és també el nom del protagonista de Blade Runner, i Rick Blaine el de Casablanca, per posar dos exemples.

  • Biblioteca El Carmel-Juan Marsé (author) said:

    Molt interessants aquestes apreciacions que fa vosté Sr. Dolent. Molts agraïts pel seu comentari, esperem que es torni a passar ben aviat per aquí.
    🙂

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.