Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novetat

La biblioteca del Carmel recomana…Fotografies de Barcelona de Joan Colom

15 juliol 2011 Sense Comentaris

Joan Colom s’ha convertit en un dels grans fotògrafs dels anys 50 i 60 que, a través de les seves fotografies de carrer, va plasmar amb passió i alhora respecte l’esperit del barri del Raval de Barcelona durant aquests anys.  

La Fundació Colectania  tot just acabar d’inaugurar l’exposició fotogràfica amb un recull  76 fotografies que el mateix autor va reunir en un àlbum que va muntar per regalar al seu admirat galerista, Josep Maria Casademont. Les imatges que constitueixen aquest magnífic llegat, algunes d’elles inèdites, es van mantenir en mans de la família Casademont fins a passar a formar part de la col·lecció de la Fundació Foto Colectania.

 L’exposició, que es podrà veure des del 23 de juny al 29 d’octubre de 2011, és un homenatge que la Fundació Foto Colectania vol retre a Joan Colom i la seva obra.

Inicia el seu treball  el 1958, fotografia clandestinament escenes quotidianes en diferents barris de Barcelona. Des de llavors, el seu nom ha anat lligat al avantguardisme en la fotografia quotidiana. Aquest llibre reuneix les millors preses que va realitzar entre 1958 i 1964

A través del fons de les biblioteques, podreu fullejar  el magnífic llibre Fotografies de Barcelona de Joan Colom. Fotografies de Barcelona 1958-1964.

Inclou tres sèries:

Tres sèries: «El Carrer”, que convida a un recorregut pel Barri Xino (avui Raval) a través d’imatges dels baixos fons barcelonins preses clandestinament a finals dels anys 50 i començaments dels 60; «El Born”, que planteja una visita per aquest mercat i els oficis que s’hi desenvolupaven, i «El Somorrostro», que recull en fotografies aquest barri gitano de la zona del Poblenou.

 

Tot plegat un mirada retrospectiva de la nostra Barcelona dels anys 50, ben diferent al formigueig constant dels turistes i botigues de disseny lluny dels tallers d’antany.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.