Inici » Activitats, Destacat, Poesia

VI Festival Poesia i +. Caldes d’Estrac. Del 25 de juny al 24 de juliol de 2011

7 juliol 2011 Sense Comentaris

“Feliç la nació que té un poeta
I no camina en silenci en els seus afanys”

Czesław Miłosz

 
(Trad: Xavier Farré)

Quan la veu dels poetes trenca el silenci de la nit, sabem que som vius. Quan la llengua, maltractada i escarnida tan sovint i de tantes,maneres, ressona noble i vigorosa en la veu dels qui amorosament la conreen, sabem que tenim un tresor. Les vetllades d’estiu, a l’aire lliure,a Caldetes, ens porten aquestes sensacions i ens reconforten.

Enguany comencem amb la paraula viva de Joan Maragall i de Josep Palau i Fabre, en un acte dins de l’Any Maragall, que es completa,l’endemà, amb la ruta “Joan Maragall a Caldes”.
Gerard Vergés, Laia Noguera i Francesc Garriga protagonitzen la nit de poetes, Carles Duarte ens porta els seus haikus i presentem Joana Raspall als més petits.

Homenatgem el poeta polonès Czesław Miłosz, premi Nobel, en el centenari del seu naixement i les cançons de Jacques Brel ens arriben, en català, en la veu de Jordi Vidal.

Mercè Sampietro interpreta els seus poemes preferits a l’entorn del desig i de la sensualitat, Marta Millà ens apropa els grans poetes del sufisme i portem El poble de Miquel Martí Pol a l’escenari.
El Quartet Brossa interpreta la música i els textos de l’Holocaust, Miquel Pujadó canta els poetes musicats per la cançó catalana i el poble mariner de l’Escala ens fa reviure les seves cançons i danses populars. I com a clausura, la cançó tradicional valenciana convertida en potent música actual per Pep Jimeno Botifarra.
Màgia, cinema, visites nocturnes a les exposicions i altres activitats completen el programa.Veniu i escolteu atents: un vers esquinça el silenci de la nit.

Web de la Fundació Palau

Programa del Festival Poesia i +

Bloc del Festival Poesia i + de Caldes d’Estrac

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.