Inici » Autor del mes, Destacat, Novetat, Poesia

Autor del mes: Montserrat Abelló (1a part)

12 juliol 2011 Sense Comentaris

Montserrat Abelló va néixer a Tarragona l’any 1918. Va passar la infantesa entre Tarragona, Cadis, Londres i Cartagena, seguint els diferents destins del seu pare, enginyer naval.

Després de cursar estudis a la Universitat de Barcelona, va donar classes com a professora d’anglès a València i a Barcelona. Acabada la Guerra Civil s’exilia amb la seva família, primer en un camp de concentració de Clermont-Ferrand (França) i, immediatament, a Londres i després a Xile, on va viure prop de vint anys.

Montserrat Abelló sempre havia tingut afany d’escriure, però el revulsiu definitiu va ser el naixement del seu fill petit amb síndrome de Down. De la reflexió sobre el fill i sobre ella mateixa arrenca l’expressió poètica del primer llibre, Vida diària (1963), amb pròleg de Joan Oliver. Hi reflecteix l’experiència de la vida quotidiana viscuda des de la seva perspectiva personal.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.