Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

Confesiones de un gánster de Barcelona

11 juliol 2011 Un Comentari

La gestació de la novel·la Confesiones de un gánster de Barcelona va ser curiosa. Lluc Oliveras va conèixer a Miguel Ángel Soto quan estava fent un reportatge a la presó sobre atracadors dels anys 80 per a TV3, es va adonar que darrera d’aquesta persona havia una història que calia plasmar en un llibre i li va proposar fer-ho a quatre mans.

A la novel·la ens trobarem amb l’evolució vital de Miguel Ángel Soto, que de jove era un noi conflictiu a qui li atreia robar per l’adrenalina que li provocava i la comoditat de viure bé. Aquest jove passa per diferents bandes i acaba enganxat a les drogues. Així, de mica en mica es va endinsant al món del hampa i ens trobarem amb una sèrie de fets delictius que li porten a la presó, de la qual se’ns expliquen curiositats, conflictes, tripijocs i moltes coses del seu funcionament. També ens explica la història de molts dels presos. Finalment, les dificultats que passa per intentar reconduir la seva vida i sortir de la delinqüència i de l’addicció a les drogues.

Barcelona és molt present a la novel·la, sobretot la zona de Sarrià, Gracia, Eixample i Ciutat Vella. També tenen un protagonisme important localitats properes a Barcelona com Hospitalet i Terrassa i uns viatges a Tailàndia en busca de drogues.

En definitiva, es tracta d’una novel·la autobiogràfica d’una persona que ha sabut enfrontar-se a moltes situacions peliagudes i sortir-se’n airós. Tot i tenir 600 pàgines, el llibre té un estil àgil i directe amb moltes anècdotes sobre el món de la delinqüència.

OLIVERAS JOVÉ, Lluc. Confesiones de un gánster de Barcelona. Barcelona: Ediciones B, 2010.

One Comment »

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.