Inici » Destacat, Poesia

La biblioteca Mercè Rodoreda recomana

16 juny 2011 Sense Comentaris

Cares a la finestra: 20 dones poetes de parla anglesa del segle XX. Edició i traducció de Montserrat Abelló. Barcelona: Cercle de Lectors; Galàxia Gutenberg, 2010.

Montserrat Abelló va publicar la present antologia l’any 1993. Uns anys més tard, l’editorial Galàxia Gutenberg i Cercle de Lectors, han fet una reedició de l’obra en versió bilingüe i editada per la pròpia poeta i traductora tarragonina Montserrat Abelló.

L’autora fa una selecció de vint dones poetes de parla anglesa nascudes al segle XX. Abelló destaca el fet que de les poetes que formen part d’aquesta antologia, la majoria d’elles són poc conegudes al nostre país, d’aquest desconeixement es dedueix que les traduccions dels seus llibres han estat en molts casos inexistents. La pròpia Abelló s’ha encarregat de traduir i fer la tria de les poesies més representatives de cada autora, així com de redactar les seves biografies que apareixen a l’obra.

Pel que fa al conjunt de les poetes que aquesta recopilació aplega, cap d’elles no s’adhereix a cap escola literària determinada, tot i que, alguna d’elles té algun punt de contacte, com Elizabeth Jennings, Denise Levertov, o Anne Sexton.

La poesia d’aquestes dones té característiques en comú, entre les quals destacaria la poesia valenta i compromesa que els hi porta a analitzar les injustícies socials a través de les seves composicions. Descobrim una poesia intel·ligent i vital en poetes com Sylvia Plath, Muriel Rukeyser, Anne Stevenson, Margaret Atwood o Adrienne Rich.

En definitiva, en aquest llibre trobem vint mirades de dones que a través de la seva poesia plena de matisos i imatges que no cau en el sentimentalisme, ens mostren un univers femení particular i original en cada cas, revelador de diferents maneres d’estimar i veure la vida.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.