Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Etapes, Itineraris literaris, Novel·la barcelonina, Novetat

El raptor de gnoms: Etapa 3

10 juny 2011 Sense Comentaris

Després de passar l’Església de Santa Maria de Vallvidrera, Dragan torna al cotxe per agafar l’Hum i li crida l’atenció un edifici: la Casa Verdaguer, també conegut com a Vil·la Joana.

Pàg 84:  Baixa cap a la camioneta per anar a buscar el nan. S’atura un moment en un marge del senderó i s’asseu en l’arrel que sobresurt d’un pi pinyer molt alt. No gens lluny, al vessant d’enfront veu un edifici. És a prop d’on té el cotxe aparcat, però des d’aquí es veu tot molt millor. És una vil·la amb arcs de mig punt, amb una torre alta acabada en una teulada piramidal de teules roges coronada per un parallamps que apunta cap al cel. En un rètol a prop d’on ha aparcat ha llegit que a la vil·la va passar els seus darrers dies un il·lustre poeta. Al mateix vessant de l’edifici hi ha un alzinar interromput per la carretera. A l’esquerra, més a prop, aprecia el campanar ruïnós de l’esglèsia de Santa Maria.

CASA VERDAGUER

Vil·la Joana, que ara és el Museu Casa Verdaguer, és una masia del segle XIX,  els orígens de la qual daten del segle XVI. Davant de l’entrada principal hi ha l’antiga era , que ens recorda el passat agrícola de la finca. S’hi exhibeixen col·leccions d’obres, objectes i fotografies de Verdaguer.

El 10 de juny de 1902 morí en aquest indret Jacint Verdaguer, màxim representant de la Renaixença literària, convidat pel propietari de la casa, Ramon Miralles, amb l’esperança que es recuperés d’una llarga malaltia.

Les estances que Mossèn Cinto va ocupar els darrers dies de la seva vida s’han mantingut intactes. També hi ha una biblioteca especialitzada, amb fons fotogràfic i fonoteca.

Font: ROMANÍ, Daniel. L’altra Barcelona. Barcelona: Pòrtic, 2002.

Consulteu el mapa de la ruta.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.