Inici » Autor del mes, Destacat, Poesia

Autor del mes: Adonis (3a part)

9 juny 2011 Sense Comentaris

Continuem parlant d’Adonis. Adonis ha estat considerat en diverses ocasions com a candidat al Premi Nobel de Literatura. Al llarg de la seva trajectòria ha rebut diversos premis literaris com el Nâzim Hikmet, el Nonino o el Struga . Recentment, el poeta ha estat guardonat amb el Premi Internacional Terenci Moix 2011 per la seva trajectòria literària.

L’autor ha publicat més de 20 poemaris en àrab i està considerat com el gran renovador de la poesia àrab contemporània. Amb la seva poesia va revolucionar el llenguatge poètic al adoptar els versos lliures i els poemes en prosa.

És autor de versos innovadors, i als seus poemes també hi són presents elements de la tradició àrab. Adonis és conscient que les seves paraules actuen com a mitjanceres entre la cultura oriental i occidental i assumeix aquesta responsabilitat.

Obres d’Adonis a les biblioteques de Barcelona:

Árbol de Oriente : antología poetica, 1957-2007.Madrid : Visor Libros, DL 2010

Canciones de Mihyar el de Damasco. Guadarrama : Ediciones del Oriente y del Mediterráneo, 1997

Éste es mi nombre : versión definitiva. Madrid : Alianza, 2006

Libro de las huídas y mudanzas por los climas del día y la noche : versión definitiva. Guadarrama : Ediciones del Oriente y del Mediterráneo, 1993

Poesía y poética árabes. Madrid : Ediciones del Oriente y del Mediterráneo, DL 1997

Recursos en línia

http://www.elpais.com/todo-sobre/persona/Adonis/4478/

http://www.adamar.org/numero_17/000121.janes.htm

http://amediavoz.com/adonis.htm

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.