Inici » Autor del mes, Destacat, Novetat, Poesia

Autor del mes: Adonis (2a part)

7 juny 2011 Sense Comentaris

Seguim parlant d’Adonis. El 1961 es marxa a estudiar a París i es familiaritza amb la poesia francesa, tot i que segueix escrivint en àrab. A la tornada al Líban, Adonis és el redactor literari del diari més important del país, Lisán al-Hal.. Pel que fa a la seva obra literària, el 1957 edita a Beirut el seu primer llibre de poemes Primeros poemas, i Hojas al viento (1958). Als anys 60 publica els poemaris: Canciones de Mihyar el de Damasco (1961) i Libro de las huidas y las mudanzas por los climas del día y de la noche (1965).

Entre el 1970 i 1985 va ser catedràtic de literatura àrab a la Universitat del Líban. L’any 1971 publica un llibre que suposa un canvi en la seva poesia Epitafio para Nueva York, on els seus versos s’aproximen a la prosa.

El 1985 fugint de la guerra civil del Líban es marxa a viure definitivament a París. Un cop instal·lat a la capital francesa, va ser professor d’àrab durant diversos anys a la Sorbona, i es fa més conegut entre el públic occidental gràcies a les traduccions franceses de la seva obra.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.