Inici » Autor del mes, Destacat, Poesia

Autor del mes: Adonis (1a part)

2 juny 2011 Sense Comentaris

Ali Ahmad Said Esber, més conegut pel pseudònim d’Adonis, és un reconegut poeta, assagista i crític siri nascut al petit poble d’Al Qassabin l’any 1930.

Durant la seva infància va treballar al camp, i ben aviat va demostrar la seva facilitat en composar poemes. Amb 14 anys va recitar un dels seus poemes al cap de l’Estat siri, arran d’aquest fet i com a premi va tenir l’oportunitat de cursar estudis de batxillerat. Després va continuar estudiant a la Universitat de Damasc, on es va llicenciar en Filosofia i Lletres l’any 1954.

El pseudònim d’Adonis el va escollir el propi Ali Ahmad a la seva adolescència, al veure com diverses revistes no li publicaven els seus poemes amb el seu nom real.

Acabada la universitat, Adonis es dedicà al periodisme, després d’haver estar empresonat a causa d’activitats polítiques abandonà el seu país i es traslladà a Beirut, on va fundar la revista Si ‘r (Poesia), juntament amb el poeta libanès Yusuf al-Ja. La revista serà important i un referent de la poesia àrab moderna.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.