Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Etapes

Al margen: Etapa 15. Primera part

4 juliol 2009 Sense Comentaris

El Teatre Apol·lo és un espai teatral situat en el núm. 59 de l’Avinguda del Paral·lel de Barcelona, en el barri de Poble-sec. L’antic Apol·lo fou bastit el 1901 i, de manera ininterrompuda fins l’actualitat, ha ofert espectacles de varietats, de música i de teatre.

Teatro Apolo

Teatro Apolo

El 1901 hi havia una barraca de fira, que havia estat magatzem, on van començar a fer-s’hi espectacles musicals. Al costat hi havia el Bar La Tranquilidad, punt de trobada de la zona. La barraca va ser enderrocada per una tempesta i va ser reconstruït amb un edifici d’obra. Els empresaris foren els germans Soriano (també empresaris del Pabellón Soriano), Joan Socias i Joan Mestres Calvet. Es va inaugurar el 19 d’octubre de 1904.

Bodega Apolo

Bodega Apolo

Al mateix solar del Teatre Apolo hi va haver la que fóra famosa Bodega Apolo. La Bodega Apolo fou un temple de les varietats i per allà van desfilar milers d’artistes de tota mena. Tenien preus vertaderament barats, que no obstant això donaven benefici a l’empresa. Cada setmana canviava gran part de la seva programació artística i la decoració principal de les parets de la bodega era principalment la dels cartells dels artistes que hi actuaven. La Bodega Apolo va tancar el 1990.

Teatro Apolo

Teatro Apolo

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.