Inici » Destacat, General, Itineraris literaris, Novetat

Ruta literària La Catedral del Mar: Etapa 3

29 maig 2011 Sense Comentaris

L’església del mar és una trama en la qual s’encreuen lleialtat i venjança, traïció i amor, guerra i pesta, en un món marcat per la intolerància religiosa, l’ambició material i la segregació social. Tot això converteix aquesta obra no només en una novel·la excepcional, sinó també en una de les més fascinants i ambiciosa recreació de la llum i les ombres de l’època feudal. Continuem però amb el nostre trajecte.

Ens situem al carrer de la Bòria, molt a prop de la plaça de la Llana, anomenada així perquè a l’epoca de Bernat existí el mercat públic de llanes. Creuant la Via Laietana trobem l’actual plaça de l’Angel. Aquest lloc fou batejat com Plaça del Mercadal al segle XIV i era l’accés més important a la ciutat de Barcelona. Després, amb l’especializació de les mercaderies que es venían a aquesta plaça, va passar a dir-se plaça del Blat. Un cop allà pujant per carrer Jaume I anirem a la plaça de Sant Just,

Imatge actual de la plaça de Sant Just

És un dels llocs que correspon a una part del vell cementiri on segons explica la tradició van ser enterrats els primers màrtirs cristians de Barcelona. A la plaça, fent cantonada amb els carrers Palma de Sant Just i Lledó, es conserva la primera font d’aigua canalitzada de Barcelona.

Després hem d’agafar el Carrer del Bisbe, tirant com si ens apropéssim cap a la Catedral de Barcelona. Si agafem el primer carreró a mà esquerra, carrer de Sant Sever, ens portarà a un dels llocs més estimats pels barcelonins: la plaça Sant Felip Neri.

Però no ens allunyem del nostre trajecte. Tornem a Carrer del Bisbe i creuant pel carrer de la Pietat, arribarem al Portal romà de la ciutat, actual Plaça del Rei, poètica i solitària plaça on hi podem trobar a mà esquerra l’Arxiu de la Corona d’Aragó. I acabem la nostra ruta al carrer Paradis núm. 10. Allà trobarem una mica amagades les restes de les Columnes del temple d’August.

Fins aquí el recorregut de l’Esglèsia del Mar. Com a darrer apunt comentar que la novel·la s’ha traduït a quinze idiomes. Esperem que hagueu gaudit i aprés molt de la Barcelona del s. XIV.

Ver Ruta L’Esglèsia del Mar III en un mapa más grande

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.