Inici » Autor del mes, Destacat, Poesia

Autor del mes: Juan Gelman (1a part)

12 maig 2011 Sense Comentaris

Juan Gelman oferirà un recital poètic únic en el marc del festival Barcelona Poesia 2011, el proper dimarts 17 al Teatre Romea de Barcelona. Des de la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda li dediquem aquestes línees per tal que pogueu  conèixer millor la vida i obra d’aquest gran poeta.

Juan Gelman és un reconegut poeta i periodista nascut a Buenos Aires (Argentina) l’any 1930. És el petit de tres germans, fills d’un matrimoni d’immigrants. Als tres anys va aprendre a llegir i als onze,  va publicar el seu primer poema a la revista Rojo y Negro.

Va finalitzar els seus estudis secundaris,  i començà a estudiar Química. Però poc temps després, va abandonar els seus estudis per dedicar-se plenament a la poesia.

Va ser un dels fundadors del grup de poetes El pan duro, i al 1956 va publicar el seu primer llibre Violín y otras cuestiones.

Deu anys més tard, va començar la seva carrera professional com a periodista participant a diverses publicacions, com la revista Panorama, i els diaris Noticias i La Opinión.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.