Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca del Carmel recomana… No parlis de mi quan me’n vagi

29 abril 2011 929 views Sense Comentaris

No parlis de mi quan me’n vagi/ Mercè Ibarz. Barcelona: Empúries,2010

No parlis de mi quan me’n vagi/Mercè Ibarz eBiblio

 

Mercè Ibarz ens presenta a No parlis de mi quan me’n vagi una novel·la en la qual a través de la vida d’una sèrie de personatges s’explica l’evolució de Barcelona des dels anys 70 fins a l’actualitat.

Valentina Morera és una fotògrafa amb èxit, que ha convocat a un sopar a casa seva per 4 amics del passat. Tres d’ells estaven vinculats a una organització antifranquista i evolucionen de distinta manera: Nela Zubiri, va acabar a la presó per pertànyer a ETA; Isi Solís, esdevé funcionaria de la Generalitat; i el Rat era un noi d’una ciutat d’extraradi que va arribar a ser un ministre corrupte. El quart invitat, en Nil Portolés és un dibuixant de còmics famós que no coneix la resta d’invitats. El relat es completa amb 3 fantasmes: Fluxus, un amic homosexual de Valentina; la senyora Cogito, que es aficionada a la poesia i la narradora omniscient.

L’autora ha estat hàbil a l’hora de presentar-nos diferents llocs de Barcelona, lligats a cada personatge. Així, tot i que majoritàriament la novel·la se situa entre Ciutat Vella i l’Eixample surten quasi tots els districtes amb major o menor mesura.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.