Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca del Carmel recomana… No parlis de mi quan me’n vagi

29 abril 2011 Sense Comentaris

No parlis de mi quan me’n vagi/ Mercè Ibarz. Barcelona: Empúries,2010

No parlis de mi quan me’n vagi/Mercè Ibarz eBiblio

 

Mercè Ibarz ens presenta a No parlis de mi quan me’n vagi una novel·la en la qual a través de la vida d’una sèrie de personatges s’explica l’evolució de Barcelona des dels anys 70 fins a l’actualitat.

Valentina Morera és una fotògrafa amb èxit, que ha convocat a un sopar a casa seva per 4 amics del passat. Tres d’ells estaven vinculats a una organització antifranquista i evolucionen de distinta manera: Nela Zubiri, va acabar a la presó per pertànyer a ETA; Isi Solís, esdevé funcionaria de la Generalitat; i el Rat era un noi d’una ciutat d’extraradi que va arribar a ser un ministre corrupte. El quart invitat, en Nil Portolés és un dibuixant de còmics famós que no coneix la resta d’invitats. El relat es completa amb 3 fantasmes: Fluxus, un amic homosexual de Valentina; la senyora Cogito, que es aficionada a la poesia i la narradora omniscient.

L’autora ha estat hàbil a l’hora de presentar-nos diferents llocs de Barcelona, lligats a cada personatge. Així, tot i que majoritàriament la novel·la se situa entre Ciutat Vella i l’Eixample surten quasi tots els districtes amb major o menor mesura.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.