Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca del Carmel recomana… Barris de Barcelona i els seus carrers

2 maig 2011 Sense Comentaris

Tot i que no són tots els barris ni tots els carrers, és molt lloable la iniciativa que ha tingut Jordi Cantavella d’apropar diferents aspectes de la ciutat de Barcelona als seus habitants mitjançant el llibre “Els barris de Barcelona i els seus carrers” ja que no ens parla de la Barcelona típica que ens ensenyen les guies turístiques, sinó que s’esforça en descobrir-nos diferents racons de la ciutat i a més a més es mostra crític amb diferents qüestions que afecten a Barcelona.

El llibre es divideix  en un capítol per barri i la forma d’abordar cada barri es basa en la següent estructura: una petita introducció històrica, una sèrie de llocs emblemàtics dels quals s’ expliquen varies curiositats, els personatges públics més famosos que han nascut o bé han tingut una relació destacada amb el barri i finalment bars i restaurants.

Com a petita crítica, cal destacar que  l’autor no ha aprofundit prou en les informacions sobre dos barris: Nou Barris, que comparteix capítol amb Sant Andreu i  la Verneda, que comparteix capítol amb el Clot, dels quals fa un apartat molt resumit. Tanmateix, considerem que és un llibre molt interessant ja que de forma senzilla i àgil  ens permet descobrir millor la nostra ciutat.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.