Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novetat

La biblioteca del Carmel recomana…L’esplendor de la Barcelonal burgesa

6 maig 2011 Sense Comentaris

Aprofitant que s’acaba d’estrenar el documental  Barcelona, abans que el temps ho esborri dirigida per Mireia Ros , us volem suggerir el llibre de Lluís  Permanyer , L’esplendor de la Barcelona burgesa . Es tracta d’un retrat en sèpia de la burgesia barcelonina.

A finals del S. XIX Barcelona es va convertir en l’escenari de l’ostentació i l’excentricitat d’una classe burgesa enriquida per l’embranzida de la revolució industriaL i el retorn dels indiants amb grans fortunes .Financers, industrials i comerciants gaudiran d’un nivell de vida digne de l’alta aristrocràcia europea.

El Liceu, l’Hipòdrom, Club Eqüestre, l’ Hotel Colon, la Maison Doreé, el  Passeig de Gràcia o l’Avinguda Tibidabo es convertiran en els llocs socials on exhibir l’ultima moda i lluir de la nova posició econòmica.

El llibre composat amb magnifiques fotografies, actualment en dipòsit en diferents arxius històrics catalans us farà reviure i somiar moments que conformen indubtablement part de la nostra història.

Podreu consultar aquest llibre en el catàleg punxant aqui

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.