Inici » Activitats, Destacat, Novetat, Poesia

Cicle de poesia:De pensament, paraula i obra. Lluís Roda

31 març 2011 Sense Comentaris

El passat 24 de març es va  inaugurar a la sala d’actes de la biblioteca la 17a edició del cicle de poesia “De pensament, Paraula i Obra”, organitzat pel Districte d’Horta-Guinardó i la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda. El convidat encarregat d’encetar aquesta nova edició poètica va ser el valencià Lluís Roda, Poeta de la Ciutat, guanyador dels darrers Jocs Florals de Barcelona.

El nostre poeta convidat va conversar amb Clara Comas, vocal de l’Aula de Poesia de Barcelona, que conduïa incansable aquesta nova sessió de Pensament, Paraula i obra, i interrogava l’autor pel recorregut de la seva obra. Una trajectòria poètica que s’inicia ben aviat. Lluís Roda explicà com la seva estada a Nova York durant l’adolescència va ser definitiva per enfocar  les seves inquietuds literàries, i va ser en aquells anys de primera joventut que va composar el  primer poemari “Sobre la fi de l’hemicicle” i va traduir versos de Walt Whitman que just aquest 2011 acaben de ser publicats.  I és que Roda va ser ja de jove un poeta amb urgències per publicar, però que no tendeix a empenedir-se d’allò que fa.

La conversa sobre la seva trajectòria poètica es barrejà amb la lectura que en Roda ens feu  dels seus poemes i així vam poder sentir de viva veu versos de Nadir, De l’ànima, Elogi de la llibertat, Buirac d’amor, Sobre l’hamada, la fi de l’hemicicle o El subratllat és meu, inundant la nostra biblioteca de la sonoritat i musicalitat de la poesia dita.

Molt vinculat a les experiències literàries de la València dels anys vuitanta i noranta, el Poeta de la Ciutat explicà als assistents l’ambient cultural que regnava a la seva ciutat natal durant aquells anys. Les tertúlies de “Els Dimarts literaris d’Arana”, en l’històric Barri del Carme de la ciutat de València van ser un refugi nocturn d’artistes, lletraferits i poetes i al seu  aixopluc neixéren les reconegudes plaquettes de “La Forest de l’Arana” la col·lecció de la qual arribaria a més de cinquanta quaderns representatius de la millor poesia valenciana.

Segons Lluís Roda, la vida supera la veritat i la seva poesia en reflecteix aquesta vida. Amb un estil declaratiu, expositiu i ple de creativitat Lluís Roda és d’aquells poetes que quan recita els seus versos intenta dir els poemas com els ha escrit, sense declamacions grandiloqüents. Per a Roda “La poesia està necessitada de divulgadors. La clau és dir els poemas”

I amb aquests accents valencians vam tancar aquesta primera sessió de poesia. Si us voleu apropar a l’obra del poeta Lluís Roda podeu trobar els seus poemaris a la biblioteca sota la signatura P 833 Rod.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.