Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca del Carmel recomana… Cinc cents bars i una llibreria

11 abril 2011 Un Comentari

Cinc-cents bars i una llibreria és una novel·la que comença i acaba com si fós una novel·la negra, però en realitat es tracta d’una història de relacions personals.

El llibre comença l’any 1972 amb un atracament a una joieria de Madrid, que acaba amb dues víctimes i un atracador que aconsegueix fugir de la policia. Al mateix temps, una família barcelonina benestant se’n va de vacances a Lítica, un poble castellà, on viu un amic del pare. Allà Anna, la filla de la família establirà una relació d’amistat amb Mati i Alvaro,els fills del amic, que perdurarà al llarg del temps.

És una història narrada amb salts en el temps, però que es pot seguir sense dificultats. A més,  alguns fets es repetiràn sota diferents punts de vista. Tot i que l’escenari principal de la novel·la és Lítica i Barcelona té un paper important en la història, ja que és l’origen de la família protagonista. Els principals escenaris de la ciutat comtal fan referència a Sarrià-Sant Gervasi i a Ciutat Vella.

En conclusió, Roser Caminals ens presenta una història interessant ambientada a l’Espanya dels anys 70, on podrem comprovar les relacions entre la gent del camp i de la ciutat, a la qual se li afegeix una petita trama policial.

One Comment »

  • Humbert Sala said:

    Te rao la premsa que Cinc-cents bars i una llibreria es de les millors novel.les catalanes dels ultims anys. De la Roser Caminals tambe recomano El Carrer dels Tres Llits, La petita mort i La dona de mercuri. Valen la pena!

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.