La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Consum preferent
Andrea Genovart és una escriptora nascuda a Barcelona l’any 1993 . És llicenciada en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat de Barcelona i té un màster en Gestió Cultural per la Factoría de Arte y Desarrollo de Madrid. Actualment treballa com a responsable de premsa i comunicació en diverses editorials. Consum preferent és la seva primera novel·la.
Alba Giraldo és una jove que treballa de dissenyadora gràfica a l’empresa MerchandisINK360, però no està contenta amb la seva feina. Tampoc està satisfeta amb els seves relacions personals, ja que considera que la seva parella no li fa cas. A més a més, té problemes de salud per causa del menjar. Es tracta d’un monòleg, en el qual la protagonista expressa les seves opinions sobre les seves vivències i la seva visió de la societat.
La trama es desenvolupa a llocs dels districtes de Ciutat Vella, Eixample i Gràcia, tot i que hi h referències de llocs situats als districtes de Sarrià-Sant Gervasi, , Horta-Guinardó i al barri del Poblenou.
Finalment, us oferim un fragment del llibre:
“(…) L’Ivan és de Bilbo: cabells castanys, anella en una orella, rostre angular y barbeta de no més de quatre, cinc dies. Va venir a Barcelona per feina. Per què, si no. Doncs potser perquè, per a més INRI, és el lloc de la península on diuen que hi ha l’ R+D, la tecnologia capdavantera, el centre d’ Europa, l’avanguarda més moderna. Doncs potser, també, perquè és la ciutat del Sónar i del Mobile Congress i del Saló Eròtic i del Macba i de tot el que pugui ser recollit en una revista de finances sofisticada. Tot això que diem amb la boca petita, si és que ens hi atrevim, perquè què hem de dir. Ja seria el colmo que a sobre ens queixéssim i diguéssim que és cara i bruta: una mica d’humilitat i empatia amb la resta, és a dir, amb els de províncies, que ja els agradaria tenir les nostres carreteres, i més quan han d’agafar el cotxe per a tot, condemnats a viure en la penúria i empesos a mamar subvencions. Ara no gosem fer-nos els ofesos per la Ciutat en Obres, home, que ens creiem el melic del món”
Deixa el teu comentari!