Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Anatomia de les distàncies curtes

14 juny 2024 Sense Comentaris

Marta Orriols és una escriptora nascuda a Sabadell l’any 1975. És llicenciada en Història de l’Art. Posteriorment va estudiar guió cinematogràfic a l’escola de cinema Bande a part. Col·labora amb mitjans de comunicació culturals com Catorze.cat i Núvol. Ha escrit quatre llibres: “Anatomia de les distàncies curtes”,” Aprendre a parlar amb les plantes”,” Dolça introducció al caos” i “La possibilitat de dir-ne casa”. Va guanyar el premi Omnium a la millor novel·la en llengua catalana per “Aprendre a parlar amb les plantes”

Anatomia de les distàncies curtes va ser el seu primer llibre. Es tracta d’un conjunt de 19 contes protagonitzats pel gent corrent i en situacions comunes amb els quals l’autora tracta temes com l’amor, els problemes d’incomprensió dins de la parella, la falta de ganes de tenir cura d’un familiar que trenca la vida quotidiana, maltractament envers els treballadors, pors, culpabilitats, traumes, absències i expectatives que no es compleixen.

No hi ha grans descripcions de Barcelona, però hi ha mencions a llocs de Gràcia, Vila Olímpica, Vallvidrera i Sarrià-Sant Gervasi.

Finalment, us oferim un fragment del llibre corresponent al conte “Dècimes de segon”:

“Barcelona a l’agost és un desert i Gràcia engalanada, el seu oasi. La Natàlia l’ha convençuda per sortir plegades de festa. Els carrers són plens de gom a gom, i circular amb la cadira de rodes és un martiri.  L’ Anna nota que les mirades de la gent segueixen un itinerari calcat: aterren primer a la cadira i es deixen caure sobre el seu rostre després. No obstant això, passen lleugeres, alienes a la seva culpa”

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.