Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Lectors, Novel·la barcelonina, Novel·la històrica, Novetat

El lector opina

4 juny 2024 Sense Comentaris

A cavall del vent / Imma Tubella Casadevall. Barcelona‎Columna, 2019. ISBN: ‎978-8466424615

Hom sap que Catalunya sempre ha estat terra d’acollida fins i tot d’una princesa asteca al Cadí.

Imma Tubella construeix de manera extraordinària aquesta novel·la històrica basada en el fet real que explica l’arribada i estada de la princesa asteca Xipahuatzin amb el seu seguici després de ser entregada com a obsequi per Hernán Cortés al baró de Toloriu que l’havia acompanyat en la conquesta de Mèxic, per acabar essent la seva concubina.

Amb la veu de quatre testimonis que compateixen haver-la conegut i estimat cadascun d’ells ens desvetllarà una època i uns fets que ens duran d’un Nou continent al vell en un moment de la història universal que canviaria per sempre la concepció del món transmesa a través de generacions. L’autora ens dona a conèixer quins varen ser els fets que dugueren a la princesa Xipahuatzin fins aquí alhora que se’n detalla tant la seva essència i esperit com les creences i cultura d’un món que malauradament era ja desaparegut. I com va enfrontar-se el seu capteniment en el decurs de la seva estada a Toloriu i a Casa Bima.

Imma Tubella Casadevall (La Bisbal de l’Empordà, 1953) és doctora en Ciències Socials i catedràtica de Comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), de la qual va ser rectora. També és titular de la Càtedra d’Educació i Tecnologia del Collège d’Études Mundials de París. de la Informació del Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya (2000-2003), vicepresidenta de la Societat Catalana de Comunicació de l’Institut d’Estudis Catalans (1995-2000) i professora d’Estructura internacional de l’audiovisual la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ser nomenada rectora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) el 2005, i va ocupar el càrrec fins al 2013. Presidí l’Associació Catalana d’Universitats Públiques durant el curs 2009-2010.

©Mayte Duarte 2024

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.