Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Gènere negre, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Estudi en lila

20 maig 2024 Sense Comentaris

   Maria-Antònia Oliver és una escriptora i traductora que va néixer l’any 1946 a Manacor i que va morir a la localitat mallorquina de Sencelles l’any 2022. S’inicià en la literatura amb novel·les centrades en la transformació de la societat a Mallorca amb una base rondallística, fantàstica i onírica. Destaca la seva producció en el camp de la novel·la negra i de la novel·la social. En el camp de la narrativa breu va formar part del col·lectiu Ofèlia Dracs. La seva obra ha rebut molts premis, entre els quals cal destacar la Creu de Sant Jordi l’any 2007 i el Premi d’ Honor de les Lletres Catalanes l’any 2016

   “Estudi en lila” és la primera novel·la protagonitzada per Lònia Guiu, una “detectiva”mallorquina que viu  a Barcelona, que ha de resoldre dos casos: la desaparició d’una noia jove que ha fugit de Mallorca a Barcelona i la recerca de tres homes a petició d’una enigmàtica dona, Elena Gaudí.

   La trama de la novel·la es desenvolupa principalment a Ciutat Vella i l’ Eixample, tot i que també hi surten llocs de Sant Gervasi, Gracia, Sant Andreu, Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó i Les Corts.

   Finalment, us oferim un fragment del llibre:

“Quan vaig sortir al carrer me’n vaig adonar, que dins de la botiga hi feia fresqueta. I aquell carrer no era dels més calorosos de Barcelona, perquè el sol hi entrava poc. Però per aquella zona l’aire circulava poc. Carrers estrets, sense voreres, afortunadament sense cotxes. Tot i la calor, hi feia de més bon caminar que per les vies més amples, empudegades de fum i de renou.

Es començaven a veure alguns turistes. Inconfusibles amb les seves disfresses ridícules. La plaça de la Catedral era plena d’autocars i el trànsit estava embotellat.”

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.