Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… El senyor Palomar a Barcelona

12 abril 2024 Sense Comentaris

   Tina Vallès és una escriptora, correctora i traductora nascuda a Barcelona l’any 1976. Es va llicenciar en Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona l’any 1999. Ha treballat de correctora per a editorials i empreses del sector del disseny i la publicitat. Es coeditora de la revista digital “Paper de vidre” i membre fundadora de l’ Associació Professional de Traductors i Intèrprets de Catalunya. Ha escrit varis llibres, entre els quals destaquen “El parèntesi més llarg” amb el qual va guanyar el premi Merce Rodoreda l’any 2012  i “La memòria de l’arbre” amb el qual va guanyar el premi Anagrama de novel·la l’any 2017.

    “El senyor Palomar a Barcelona” és la seva darrera novel·la per adults. El protagonista és el senyor Palomar que es desplaça amb la seva família de Roma a Barcelona l’any 2019. Ell fa passejades per la ciutat i es fixa en detalls que li criden l’atenció . Es tracta d’un homenatge a Palomar, el personatge d’ Italo Calvino. En paraules de l’autora “es un llibre que sorgeix d’un no”, de la negativa a acceptar la mort del personatge.

   Els escenaris de la novel·la estan principalment a l’Eixample, Ciutat Vella i Sants-Montjuïc, tot i que també hi ha mencions a llocs de Sant Andreu, Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi.

   Finalment, us oferim un fragment de la novel·la:

“Per això encara és un cap que pensa mentre el cos li segueix aferrat al pont. Ha vingut fins aquí per tenir una panoràmica especial de Barcelona i en canvi ha ensopegat amb aquells horts de sota que li podien garantir aquell gust per viure que sempre li regala la natura, encara que no sigui feréstega, ell que es pren seriosament tots els verds, començant per les torretes. Però les noies li han enfosquit pensa i mirada. Sovint s’obre un abisme entre el que ell vol fer i el que acaba fent, entre el que té planificat pensar i el que acaba pensant, i tot és feina.”

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.