Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Club de lectura, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

Aquest mes llegim a … Rosa Maria Arquimbau

11 març 2024 Sense Comentaris

El dimarts 12 de març a les 18:30 tindrà lloc la següent sessió del Club de Lectura de Novel·la Barcelonina, conduïda pel Mario Catelli, en la qual comentarem la novel·la”Quaranta anys perduts” de Rosa Maria Arquimbau.

   Rosa Maria Arquimbau va ser una escriptora, periodista, feminista i sufragista, que va néixer a Barcelona l’any 1909 i va morir el 1992. Va escriure sota el pseudònim Rosa de Sant Jordi. Va ser una de les persones junt a Carmen Karr, Clara Campoamor i Victoria Kent, que va lluitar per aconseguir el sufragi femení a Espanya el 1933. Va ser presidenta del “Front Únic Femení Esquerrista” i militant d’Esquerra Repúblicana.

   “Quaranta anys perduts” és la seva darrera obra, que va publicar a l’any 1971. La protagonista és Laura Vidal, una noia d’origen humil que aconsegueix ser modista. A través de la vida de la Laura es reflecteixen els esdeveniments des de la proclamació de la República Catalana per Macià fins als anys 70

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.