Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la històrica, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Amor a l’art

1 desembre 2023 Sense Comentaris

  

Amor a l’art/ Tania Justé. Barcelona: Columna,2021

Tania Justé és una escriptora nascuda a Barcelona l’any 1972. És llicenciada en Història, en l’especialització d’ Història de l’ Art, per la universitat de Barcelona. Ha escrit sis novel·les. Ha guanyat el Premi Nestor Lujan 2015 amb la novel·la “Temps de família” i el Premi Prudenci Bertrana 2021 amb la novel·la “Amor a l’art”.

   “Amor a l’art” és la història d’Olivia, una noia de poble que viu amb el seu avi, que és antiquari, a Barcelona. Allá estudia Història del Art i ajuda al seu avi. Un dia durant el buidatge d’un pis d’un client de l’avi, Olivia troba un autoretrat de Valèria Sans, una pintora que va viure a Paris i es va relacionar amb els artistes importants de les avantguardes dels anys 20. La troballa causarà un gran impacte en Olivia, que voldrà reconstruir la seva  història.

   Finalment, us oferim un tast de la novel·la:

“El pis d’ en Boris no era gaire gran, tot i que el vell antiquari podria haver-se’n permès un de millor tal com li havien anat les coses al llarg dels anys. Abans de tot, però, havia estat drapaire, com tants altres col·legues seus amb botiga al carrer de la Palla o els seus voltants. Va començar de jove, anava amunt i avall per la part vella de la ciutat i recollia tota mena de coses que la gent no volia i els feien nosa, com ara paper, matalassos de llana d’un pis que es buidava, ampolles buides de xampany o qualsevol andròmina de la qual els senyors d’una casa o d’un establiment volguessin desfer-se. Amb el temps, però, en Boris va començar a comprar alguns objectes més importants, fins i tot algun moble que va començar a guardar en un local llogat al carrer Banys Nous que li feia de magatzem i de botiga.”

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.