Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Gènere negre, Novel·la barcelonina, Novetat

Els autors negro-criminals del mes són… Nieves Abarca i Vicente Garrido

27 novembre 2023 Sense Comentaris

El dijous 30 de novembre tindrà lloc la segona sessió del Club de Lectura de Novel·la Negra de Barcelona a les 18:30, en la qual comentarem el llibre “El beso de Tosca” dels escriptors Nieves Abarca i Vicente Garrido.

Nieves Abarca és una escriptora nascuda a La Corunya l’any 1968. Es va llicenciar en Història de l’ Art per la Universitat de Santiago de Compostela i va completar la seva formació amb un Màster en Periodisme a la Universitat Oberta de Catalunya. Va viure a Londres dos anys i va treballar a la policia i a l’administració pública del concello de La Corunya. Va assistir a un curs de psicologia criminal del professor de la Universitat de Valencia Vicente Garrido i des d’ aleshores han escrit cinc llibres junts. Sense Garrido, Nieves Abarca ha escrit la novel·la “Voraces”.

Vicente Garrido és un criminòleg i psicòleg nascut a València l’any 1958. Es va graduar en Criminologia en l’ Institut de Criminologia de la Universitat Complutense de Madrid i es va doctorar en Psicologia en la Universitat de València, de la qual és professor associat en psicologia penal i d’educació correccional. Va ser assessor de la Direcció General d’ Institucions Penitènciaries  d’ Espanya , del Servei de Rehabilitació del Departament de Justícia de Catalunya i ha estat consultor de Nacions Unides per a la prevenció de la delinqüència juvenil a Sudamerica.A banda de les novel·les que ha escrit amb Nieves Abarca, és autor de molts llibres especialitzats en criminologia, psicologia de la delinqüència i educació correccional. El Ministeri de Justícia li va concedir la Creu de Sant Raimon de Penyafort.

“El beso de Tosca” és una novel·la negra plena d’acció. Marc Rosselló és un jove cantant d’òpera, aficionat al joc i a les dones. Un dia després d’acabar una funció a València decideix anar a una timba de poker amb el seu amic Miguel, on ajudaran a escapar a una prostituta ucraïnesa, Tatiana. El problema és que Benito Areces no vol que ella s’escapi i a través dels seus sicaris tratarà de trobar-la. Al mateix temps, un grup de gent arriba a Barcelona per planejar un atemptat terrorista.

Com sempre, us desitgem una feliç lectura!

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.