Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Gènere negre, Novel·la barcelonina, Novel·la negra, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Barcelona connection

20 octubre 2023 Sense Comentaris

Barcelona connection/Andreu Martí. Barcelona: La Magrana, 1996

   Andreu Martin és un novel·lista, guionista de còmic i cinema nascut a Barcelona  l’any 1949. És un autor molt prolífic, sobretot en el camp de la novel·la negra i la novel·la infantil i juvenil. Va estudiar Psicologia a la Universitat de Barcelona, tot i que no va exercir mai com a psicòleg. Ha guanyat molts premis entre els quals cal destacar el premi Circulo del Crimen (1980) per “Protesi”, el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil (1989) i el Premi Pepe Carvalho (2011).

   “Barcelona connection” va guanyar el 1989 el premi Hammet de l’ Associació Internacional  d’ Escriptors Políciacs. La novel·la comença quan el policia Francisco Huerta ha d’investigar l’assassinat amb el mètode Vaccarizzi a la presó  Model de l’industrial Tomás Montero, que està relacionat amb les altes finances. Tot i que ha un sospitós de ser culpable, Huertas pensa que és un cap de turc i l’autèntic culpable està relacionat amb una màfia internacional que vol instal·lar-se a Barcelona i s’ ha dedicat a subornar policies i jutges.

  La novel·la es desenvolupa a la majoria de districtes de Barcelona, tret de Nou Barris i Sant Andreu, tot i que tenen una mica més de protagonisme L’ Eixample, Gràcia, Sarrià i Ciutat Vella.

   Finalment us oferim un fragment de la novel·la:

“ La Plaça  Reial, dissabte al capvespre, és un formiguer embogit de passejants que encara es creuen la llegenda que allà es dóna la millor cervesa de Barcelona, turistes que no tenen idea d’on es fiquen i gent amb cara de conèixer perfectament el terreny que trepitja. En el costat de la plaça rectangular que s’obre al carrer Ferran, s’aglomeren famílies amb criatures i senyores grasses que no podien més de mal de peus. A l’altra banda, ja decididament abocada cap el barri Xinés, es veuen negres massa abrigats pel calor que fa, grups de rockers provocatius i de punks més provocatius encara, gent d’ulls tèrbols que no sembla tenir interès per res i gent de dits lleugers que sempre guaita interessada en un punt llunyà.”

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.