Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca del Carmel recomana… Barcelona Far West

28 març 2011 Sense Comentaris

 Hi ha personatges que tot i ser reals, tenen una transcendència mítica, ja que se’ls atribueix una sèrie de fets, que tot i semblar inversemblants no poden ser comprovats i queda el dubte si han estat reals o no. Un exemple és William F. Cody, més conegut com a Buffalo Bill, que és un dels protagonistes principals de “Barcelona Far West”, llibre en què Jordi Solé recrea la seva estança a Barcelona presentant el seu espectacle “The wild west show”.

La novel·la comença a Barcelona l’any 1972 quan Pol Vidal celebra els seus 100 anys i explica a la seva besnéta Eva com quan era jove va rebre l’encàrrec al Diari de Barcelona de fer-li una entrevista a Buffalo Bill i va acabar fent de traductor per la companyia de l’americà i ajudant a resoldre el segrest d’ una noia india que participa al show.

La Barcelona on es desenvolupa la història comprèn Ciutat Vella, l’Eixample, Gràcia i en menor mesura Montjuïc. Cal destacar que l’autor ha recreat molt bé la Barcelona de 1889 i a la novel·la apareixen en petits papers personatges famosos com Gaudi, Isaac Peral i Rius i Taulet i el doctor Robert.

La introducció al llibre és un extracte de “Mites i llegendes de Barcelona” de Josep Maria Huertas Claveria i al llibre hi ha retalls de la La Vanguardia que fan referència a la història.

En definitiva, es tracta d’una lectura agradable que recrea fets reals i inventa noves aventures per un personatge com el Buffalo Bill, que és presentat com un heroi seductor i de difícil caràcter, tot i que amb un bon fons.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.