Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Gènere negre, Novel·la barcelonina, Novel·la negra, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Los peces solo flotan muertos

1 setembre 2023 Sense Comentaris

Los peces solo flotan muertos/ José Luis Caballero. Barcelona: Roca Editorial, 2020

   José Luis Caballero és un escriptor, guionista i periodista, nascut a Albacete l’any 1950. És llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma del Barcelona, especialitzat en Serveis Secrets i Relacions Internacionals. És secretari del Club Le Carré d’autors d’espionatge. Ha exercit el periodisme durant 30 anys en diversos mitjans com Mundo Diario, El Correo Catalán i Mundo Obrero i altres mitjans.

   Los peces solo flotan muertos és la seva darrera novel·la. La història comença quan apareix mort surant a les aigües del Club Nautic de Barcelona el cadàver de Alberto García Rañé, un jove pertanyent a la classe alta. El cas és assignar a l’inspector de policia Cristóbal Molina, que s’enfronta al seu primer cas com a policia, després de treballar a Guinea per als Serveis d’Intel·ligència i a la jutjessa Marta Esteller. De seguida, hi ha pressions per tancar ràpid el cas.

   Els escenaris de la novel·la es centren en Ciutat Vella, tot i que també surten indrets de Sarrià, Eixample, Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó i Sant Martí.

Finalment, us oferim un fragment del llibre:

“ – Ahora lo llaman el Distrito Quinto, pero siempre ha sido el Barrio Chino- dijo mientrás hacía un alto para encender la pipa-. Aquí se concentra todo lo que no interesa: las putas, los chorizos, los macarras, los carteristes y poca cosa más. Han empezado a aparecer algunos atracadores de más altos vuelos, pero no por aquí. Y luego està el trafico de hachís, cuatro gilipollas que viven de eso. ¿Qué hacías antes de venir aquí?

  • Es mi primer destino- respondí.
  • Ya. Pero vendràs de algun sitio.
  • De la Marina
  • ¡Oh! Tranquilo. Yo del Ejército. Lo dejé en el 45 y pedí el ingreso en el Cuerpo. Me faltan un par de años. Esto era un retiro tranquilo.
  • ¿Era?”

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.