Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la negra, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Campanades de boda

28 juliol 2023 Sense Comentaris

Campanades de boda/Teresa Solana. Barcelona: Edicions 62, 2016

Teresa Solana és una escriptora de novel·la negra nascuda a Barcelona l’any 1962. És Llicenciada en Filosofia i Filologia Clàssica per la Universitat de Barcelona. La seva carrera professional ha estat la traducció, principalment de l’anglès i del francès. Va ser directora de “La Casa de la traducción” a Tarassona. Ha escrit nou llibres de ficció, que han estat traduïts a diverses llengües. “Campanades de boda” és la quarta novel·la de la sèrie protagonitzada pels bessons Eduard i Borja Fernández, que són detectius sense llicència.

El milionari nord-americà Robert Davis i la seva dona Samantha venen a Barcelona per organitzar el matrimoni de la seva filla Debra amb Ernest Pasqual, un jove metge de Puigcerdà. En primer lloc, organitzen una recepció als Jardins de Pedralbes. Posteriorment decideixen visitar el Born i allà mor enverinat per poloni Pere Pasqual, pare del nuvi. El comissari Badia recomana al president de la Generalitat fer servir els germans Eduard i Borja per investigar el cas.

La trama de la novel·la és desenvolupa principalment a l’ Eixample, Ciutat Vella i Sarrià-Sant Gervasi, tot i que també  surten escenaris de Les Corts, Gràcia, Sants-Montjuïc, Sant Martí i Horta-Guinardó.

Finalment, us oferim un fragment del llibre:

“ Vam baixar per l’avinguda de Vallcarca i, en arribar al carrer Ballester, el comissari va girar a la dreta, va enfilar Balmes amunt i vam anar a parar a l’avinguda del Tibidabo. El nostre destí era El Asador de Aranda, un restaurant ubicat en un casalot d’estil neogòtic que a l’origen havia estat una casa particular. En aquell carrer on la Barcelona més burgesa i benestant senyorejava des d’unes altures privilegiades, la majoria de les torres, edificades en l’època d’esplendor del modernisme, s’havien acabant convertint en restaurants, clíniques privades, residències de luxe per a la tercera edat o seus d’empreses i ambaixades.”

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.