Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Gènere negre, Novel·la barcelonina, Novel·la negra, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… La sopa de Dios

14 juliol 2023 Sense Comentaris

Gregorio Casamayor va néixer l’any 1955 a Cañadajuncosa, poble de Conca, tot i que porta molt temps residint a Barcelona, on ha estat director acadèmic de l’ Institut de Formació Continua de la Universitat de Barcelona i a l’àmbit de formació de la Diputació de Barcelona. Ha escrit cinc novel·les en solitari i dues amb col·laboració: “Otra vida en la maleta”, amb AG Porta i “Patchwork”, escrit amb AG Porta i Francisco Imbernon.

“La sopa de Dios” va ser la seva primera novel·la, amb la qual va guanyar el premi Memorial Silverio Cañada de l’any 2010. El protagonista de la novel·la és Fede Cortés, que es sospitós d’una sèrie d’assassinats i des de la infermeria de la presó escriu un quadern on ens explica la seva vida: els moments més gloriosos  i els més crítics, les relacions amb les dones i altra gent que es troba en la vida.

Els escenaris on es desenvolupa la història de la novel·la és centren a Ciutat Meridiana, però també a Ciutat Vella, Eixample, Horta-Guinardó, Sant Martí i Sant Gervasi.

Finalment, us oferim un fragment del llibre:

“ Barcelona me pareció una ciudad dura, sólo apta para quien estuviera dispuesto a dejarse la piel trabajando. Encontré empleo en un taller mecánico al tercer día, se trabajaba de lunes a sábado por la tarde, con jornadas que no bajaban de las diez horas. Sólo tenía libres los domingos y las fiestas de guardar. Estaba tan cansado que tardé tres domingos en acercarme a la playa. Fui a Castelldefels en tren. El mar estaba en calma. La playa me pareció infinita. Las familias, merendando en la arena, felices. En toda mi vida nada me había causado una impresión igual. Más tarde descubrí el rompeolas en Barcelona y las golondrinas. El mar inmenso y bravío era otra cosa desde el rompeolas. Iba ahí siempre que podía. Mejor solo.”

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.