Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Saber estar

23 juny 2023 Sense Comentaris

Berta Jardí és una escriptora, periodista i gestora cultural que va néixer a Barcelona l’any 1956.  Va estudiar Filologia Catalana. Ha treballat en Joventuts Musicals de Barcelona, Mozartiana i Fundació la Caixa. Ha col·laborat com a periodista en varis mitjans. Ha escrit l’antologia de contes “Carnaval2 i les novel·les “La portentosa vida del sastre Bariloche”, “Un concert memorable”, “L’home del barret” i “Saber estar”.

La protagonista de “Saber estar” és Ludovica Mascort, una senyora gran que viu sola a l’ Eixample i mentre camina per l’ Eixample per comprar una bombeta va fent un repàs a la seva vida, en la qual hi ha hagut un avortament, infidelitats i una tensa relació amb els seus fills i els seus veïns. A més, ella s’adona dels canvis que ha patit el seu barri i recorda els establiments que existien.

Un altre protagonista d’aquesta novel·la curta és el districte de l’ Eixample, que queda descrit. A més, a la novel·la també surten llocs de Ciutat Vella i Sarrià-Sant Gervasi.

Finalment, us oferim un fragment de la novel·la:

“ Per més que la Bet va insistir que la seva mare li digués què li passava, ella va preferir no explicar-li el motiu del seu neguit. No tenia humor per embrancar-se en una conversa sobre la degradació de l’ Eixample, sobretot perquè sabia que la Bet, sempre tan hàbil, acabaria conduint les paraules perquè acabessin estavellant-se en un mur que la senyora Mascort coneixia prou bé: “El barri ja no és el que era”

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.