Inici » Activitats, Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Novetat, Premis literaris

Mar Bosch Oliveras, guanyadora del LII Crexells per ‘L’edat dels vius’

22 juny 2023 Sense Comentaris

El jurat del Premi Crexells 2023 format per Francesco Ardolino, Anna Ballbona, Valèria Gaillard, Andreu Gomila i Eva Piquer; i Lluïsa Julià, vicepresidenta de l’Ateneu Barcelonès, amb veu i sense vot; ha decidit atorgar el premi a la novel·la L’edat dels vius de Mar Bosch Oliveras.

El volum publicat a Univers, segell editorial d’Enciclopèdia Catalana, ha despertat l’interès del jurat per ser una distòpia original i agosarada, però sense dramatismes.

El jurat també subratlla la perícia narrativa de l’obra atès que presenta un punt de vista canviant: de la protagonista a una rata, les dues supervivents de la catàstrofe planetària. La irona amb un joc de paradoxes divertit i viu, i les picades d’ullet a diversos autors com Manuel de Pedrolo o Pere Calders.

El Crexells, un dels premis literaris de la literatura catalana amb més història

El premi novel·lístic més antic en llengua catalana. Un guardó atorgat per una institució independent com l’Ateneu Barcelonès, allunyada dels interessos editorials i de l’element comercial, destinat a la millor obra publicada seleccionada per un jurat especialitzat.

El Premi Crexells va néixer l’any 1928, és per això que avui dia s’ha constituït com un dels premis clàssics de la novel·la catalana, que ja té més de 70 anys de tradició. El guardó s’organitza en record de Joan Crexells un dels representants més significatius de l’anomenada segona generació noucentista.

La jornada acabarà a les 7 de la tarda amb una revetlla literària a l’Ateneu Barcelonès amb la participació de la guardonada, entrevistada per la periodista Eva Piquer, la lectura de fragments de l’obra guanyadora a càrrec de l’actriu, Carme Elias, l’actuació musical per part de l’ESMUC i una copa de cava amb la degustació de la coca “Crexells” cortesia del pastisser Escribà.

 Altres llibres de l’autora i que trobareu a les Biblioteques:

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.