Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Gènere negre, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… La mort del corredor de fons

19 juny 2023 Sense Comentaris

Jordi de Manuel és un escriptor i professor nascut a Barcelona l’any 1962. Va estudiar Biologia a la Universitat de Barcelona, on es va especialitzar en Ecologia. Ha centrat l’activitat científica en els organismes aquàtics i en l’ecologia de les aigües continentals. Treballa com a professor de secundària des de 1986 i ha escrit molts articles divulgatius. Com a novel·lista, ha escrit varies novel·les combinant el génere negre i la Ciència-Ficció i  literatura infantil. Ha rebut varis premis entre els quals cal destacar el Premi Calders de Literatura Catalana i el Premi Ictíneu.

“La mort del corredor de fons” és la seva onzena novel·la i va ser publicada l’any 2012. La història comença quan el gos del doctor Miquel Olivera troba un cadàver. Per altra banda, Leo Reyes, un petit delinqüent després d’atracar un repartidor de pizzes es veu ficat en un embolic molt gros amb la màfia.

La trama de la novel·la es desenvolupa principalment a Sant Martí, Ciutat Vella i l’ Eixample, tot i que també apareixen llocs de Sants-Montjuïc, Les Corts, Gràcia i Collserola.

Finalment, us oferim un tast de la novel·la:

“Sap que té poques possibilitats, però intenta esprémer-les. Surt de casa aviat, quan al carrer encara no hi ha ningú. A aquesta hora, al barri de la Vila Olímpica els falciots negres i els gavians argentats són els reis del cel urbà i els seus crits desiguals, estridents, esquerden el silenci de les primeres hores del matí.”

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.